srijeda, 27.02.2008.

Branka Slavica ispalila i ostala živa !?

Da se razumijemo, draga je meni Branka Slavica :-). Lipo figura, ima lip i ugodan glas, a i prilozi su uglavnom zanimljivi.

Al' nekad me svojim „interpretacijama“ zna i pomalo nasekirati ... A nekad „ispali i ostane živa“ :-). Kao na primjer jučer u Dnevniku: „U Texasu i Ohiou, gdje se za tjedan dana održavaju predizbori i koji su za Hillary Clinton biti ili ne biti, ankete pokazuju da je Barack Obama u prednosti za 16 %

WTF !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

16 % prednosti u anketama za Obamu ???

Di, kad, ko, kako, odakle – jel' to Zvone Radikalni nešto radikalno propustio ? U roku odmah sam već bio na Election Central portalu da vidim taj nagli pozitivan razvoj događaja za Obamu.

Kad tamo, kaže 'vako za ankete na predizborima u Ohiou:

Feb 26 SurveyUSA - Clinton 50%, Obama 44%
Feb 26 Rasmussen - Clinton 48%, Obama 43%
Feb 25 PPP (D) - Clinton 50%, Obama 46%
Feb 25 ARG - Clinton 49%, Obama 39%

dok u Texasu stvari stoje ovako:

Feb 26 PPP (D) - Clinton 48%, Obama 48%
Feb 25 SurveyUSA - Obama 49%, Clinton 45%
Feb 25 CNN - Obama 50%, Clinton 46%
Feb 25 Rasmussen - Clinton 46%, Obama 45%
Feb 25 ARG - Obama 50%, Clinton 42%

Utaman 16 posto :-))))))

Lapsus lingue, ili lapsus matematicus – nema veze – jer, osnovna je poruka točna: Hillary je pa-pa (jebi ga Whatever, imao si sreće s HDZom, ali ovdje biješ izgubljenu bitku ;-) i sad je samo pitanje koliko će štete nanijeti svojoj stranci u pokušajima da Obami otme nominaciju.

A jučer (sinoć) je održana i posljednja debata demokratskih kandidata prije 4. ožujka kad su predizbori u Ohiou i Texasu (i još par država, ali ni blizu tako bitnih). Hillary i Obama jedan-na-jedan ... Live-blogali su mnogi među njima i Democracy in America i Daniel Drezner koji je na početku lijepo rekao da bi to mogla biti posljednja debata vezana uz ove izbore za jedno 6 mjeseci (kad će se zahuktati pravi izbori).

Pobjednik debata – jednoglasno: BARACK OBAMA.

Democracy in America:

10:40 : I think the victory goes to Mr Obama. He looked relaxed, confident and presidential. If I were new to politics and someone told me he was the more experienced candidate I would believe them. Mrs Clinton had a nice wonkish beginning focusing on health care, but looked desperate at times, reflecting the state of the race. The reject/denounce dust-up was a low point. Mr Obama's acknowledgement that more than hope is needed to govern was the high point. But that's just my opinion.

Daniel Drezner:
10:37 PM: Well, it's over. My take is that Obama brought it home -- his tone and demeanor were measured -- he seemed unflappble and, you know, presidential. Clinton had too many carping moments. The times where she could have proffered grace notes (the to and fro on Farrakhan) she was overly aggressive.

Što znači da Hillary u Texasu i Ohiou vjerojatno (sigurno ;-) NEĆE napraviti željeni comeback i pobijediti s velikom razlikom, ako pobijedi uopće ... Tako da izgleda da će ipak biti all my wishes come true ... :-)

Anyway, drago mi je da i Branka Slavica navija za Obamu :-)

P.S. Evo kako je Večernji opisao debatu u Ohiou. A sad mi je jasniji i Brankin „gaf“ jer se u članku Večernjaka spominje prednost Obame od 15-ak postotaka na nacionalnoj razini ! Taj podatak svakako ima svoju važnost, ali kad se spominje u kontekstu predizbora u Texasu i Ohiou može zavarati čitatelje. Al' zato je tu Zvone Radikalni da "klarificira" ;-)

P.P.S. A članak o debati na Economist.com možete naći ovdje.

- 15:34 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>