utorak, 16.10.2007.

Hrvatska u EU 2009. !? Ha, ha, ha, ha ...

U petak se raspustio ovaj saziv hrvatskog Sabora. Uslikali su se za uspomenu, odradili domjenak i raspršili se po Hrvatskoj ko „ptice nebeske“ tražeći ... glasove birača, a što drugo !

Međutim, prije početka nove utrke, ne bi bilo zgorega osvrnuti se na njihov rad u protekle četiri godine mandata. To je poprilično opširna, a rekao bih i važna tema, ali začudo, ne pamtim neku silnu medijsku pozornost ! Uz sve oči uprte u predstojeću izbornu utrku, „koga je sad briga što se radilo zadnje četiri godine“ !?

Ja mislim da bi nas trebalo biti briga, pa evo dajem i svoj mali doprinos :-)))).

Neće to biti neki veliki doprinos jer moram priznati da djelovanje Sabora baš i nisam pratio. S druge strane, je li se tamo što važnoga i događalo ? Vlada bi rekla „to to i to“, Šeks bi skrojio dnevni red, i zatim bi se, uz manje ili više teatra odradila sjednica, podigle ručice i ćao đaci. Moj osobni dojam ovog Sabora je da se Vladimir Šeks pokazao kao izvrstan majority whip („bič većine“, ali bi možda preciznije bilo prevesti kao „bič nad većinom“). Bez glasnih (ma u stvari ikakvih !) „disidenata“ u HDZu sve je bilo smooth sailing za Ivu Sanadera.

U malobrojnim izvješćima koja su se barem donekle osvrnula na konkretne rezultate rada Sabora, uglavnom smo bili bombardirani s činjenicama o broju sjednica, radnih dana, donesenih zakona ... Da li to govori što o tome koliko je Sabor kvalitetno odradio svoj posao ? Pa i ne baš.

Ali ipak ima jedna činjenica (preciznije, jedan broj) koji nosi dosta informacija.

A taj broj je 6.000 (slovima – šest tisuća) i predstavlja broj stranica zakona Evropske unije (tzv. „pravne stečevine“) koje je usvojio ovaj saziv Sabora !!!!

E sad, taj broj izgleda prilično impresivno. Šest tisuća stranica nije za odbaciti ! Trebalo je to prevesti, uskladiti terminologiju (i pravnu praksu), a u konačnici i prodiskutirati i izglasati.

Znači, bili su produktivni ?

Jes' baš :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Naime, pravna stečevina Evropske unije ima otprilike 80.000 (slovima – osamdeset tisuća) stranica !!!!!!!! Što znači da je naš Sabor u četiri godine mandata „odradio“ ni manje ni više nego 7,5 % ukupnog posla koji ga čeka (ajde, ajde i onaj saziv prije je odradio nešto sitno ;-).

Znate koliko je bilo „planirano“ ? 19.000 za ovaj mandat. Malo su se, valjda, preračunali :-). I siguran sam da bi Sanader i Kolinda, da ih se to kojim slučajem priupita (što neće ;-), našli pregršt „objašnjenja“, „razloga“ i „opravdanja“ ;-)

„Ali, make no mistake, mi ulazimo u EU 2009-te !!!“

Ha ha ha ha ah ha aha ha aha haahhahahahaha hahahahahahahaahahahah

Ja bih rekao da će prije biti 2011./2012. ! Otriježnjavajuće, u svakom slučaju (a ček ček, jel ono netko jednom spominjao 2007. ??? :-))))))))))))))))))).


P.S. U iščekivanju orgazmičkih reakcija povodom primanja Hrvatske za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti (a ne bi vjerovali, skoro je i Zvone Radikalni pustio patriotsku suzu kad je čuo na Dnevniku ;-) unaprijed se ispričavam na „donošenju loših vijesti“, al' eto ...

- 23:21 - Komentari (14) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>