četvrtak, 11.05.2006.

Pizdarije u zdravstvu

E da bi se malo odmorili od globalizacije, evo malo o našem zdravstvu (btw, super ovaj blog način izražavanja – u nekom „pristojnijem“ mediju ovakav naslov ipak ne bih stavio).
Naslov je potpuno zaslužen a priča ide ovako.
Rodila naša dobra kućna prijateljica (čak i kuma našeg malog T.) i nakon mjesec dana došlo vrijeme za prvi pregled kod pedijatra. I ode ona kod državnog pedijatra na pregled. Pregledu djeteta je doktorica posvetila cijelih tri minute. Ali je zato vrlo brzo ponudila „dodatne usluge“. Kakve dodatne usluge (masaža, možda :-) ?
Pa lijepo, kao i veliki broj naših hrvatskih liječnika i ona malo okreće lovu sa strane tako što u isotj ordinaciji radi i kao državni doktor i kao „privatni“ doktor. Pa tako je jedan dan ujutro „državni“ i pruža (loše) usluge onima sa zdravstvenom iskaznicom dok je drugu polovicu dana „privatnik“ i pruža usluge onima s dubokim džepom. Sve legalno, iako u biti malo blesavo.
I u čemu je poanta, pitate se Vi, dragi štioče ?
Pa u tome što je velecijenjena doktorica našim prijateljima ponudila da im za 700 kn bude na raspolaganju 0-24 (kod djece vrlo značajan requirement :-), a dodatni bonus je da kad kod nje dolaze u „državnu“ službu imaju prioritet (čitaj, ulaze preko reda) !!!!!!!!!!!!!!
Kad sam to čuo, poželio sam uzeti pušku i poći je tamo upucati na licu mjesta.
Da se razumijemo, nemam ja ništa protiv toga da doktori pružaju dodatne usluge (sve dok je to provedeno kroz knjige – čitaj plaćen porez – što ovdje vrlo vjerojatno nije slučaj). Ali da na taj način vrše „marketing“ i degradiraju svoje „obične“ korisnike, e za to bih ja slao na robiju.
Što vi mislite ?

- 20:46 - Komentari (18) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>