četvrtak, 01.05.2008.

John McCain at his best :-)

Je, Obama mi je drag jer predstavlja fresh face i ima potencijala da malo razdrma močvarnu američku politiku, ali John McCain mi je ipak „bliži“ :-).

Zašto ?

Zato što čovik koji se ovo usudi reći u Ohiou, zaslužuje RESPEKT!

Republican John McCain made a risky argument in a hard-hit Ohio steel town Tuesday, telling residents that free trade can help solve their problems.
That is a tough sell in communities that have hemorrhaged jobs as manufacturing moved overseas and cheap imports flooded the market. But McCain insisted that free trade is the solution and not the cause.

"The biggest problem is not so much what's happened with free trade, but our inability to adjust to a new world economy," McCain said during a town hall-style meeting at Youngstown State University.

"I think the answer is to understand that, free trade or not, we are in an information and technology revolution," he said. "So we want people to be part of that revolution, and we've got to be part of that new economy, rather than try to cling to an old economy." (italic by Z.R.)

Možda o ekonomiji i ne zna koliko bi trebao znati, možda njegovi ekonomski planovi i nisu posve konzistentni (kaže da će smanjiti poreze i balansirati budžet ;-) ali nema sumnje da su mu osnovni instinkti točni. Ili, preciznije rečeno, u potpunom skladu s mojima ;-)))).

I dok se dva demokratska kandidata nadmeću u anti-trade populizmu najgore vrste, John McCain ima muda reći kako stvari doista stoje. I to ima muda reći u državi Ohio odakle su nebrojene tvornice preseljene u Kinu, Indiju i ostatak svijeta!

To siguno nije poruka koju bi ti nezaposleni radnici htjeli čuti, i sasvim je moguće da, kako to Michael Crawley primjećuje, McCain s takvom retorikom „kreće put izbornog samoubojstva“, ali da se radi o straight-talkeru to nema spora.

A to je kategorija političara (i ne samo političara!) koju Zvone Radikalni iznimno cijeni ...

S druge strane, kad se pogleda ovo i ovo gdje se malo detaljnije obrazlaže koliko su McCainovi ekonomski programi u stvari na klimavim nogama , nameće se samo jedan zaključak – sve to ipak uvelike stvar percepcije ;-)

- 10:30 - Komentari (17) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>