ponedjeljak, 26.03.2007.

Aj, aj, aj ...

Jopet o obrazovanju.
I to na više frontova.
A ovaj put je Zvone Radikalni „u komunikaciji“ s SDP-om. Pa sam priupitao Ljubu Jurčića o strategiji SDP-a za obrazovanje i kako misli riješiti probleme, napose visokog obrazovanja u Hrvatskoj. I rekne Ljubo (btw. tu malo gore u ovom Word dokumentu se koči naslov započetog a nikad dovršenog posta „Ako ima Boga, Ljubo Jurčić će biti sljedeći hrvatski premijer“ thumbup) – „Evo, samo što nije. Sad će to riješiti kolega Flego“.
Pa sam se malo strpio.
I neki dan je dočekao (SDP-ovu strategiju za obrazovanje, jel'te). Pa je eto.
I što sad ?
Pa ništa.
Kako ništa ?
Lijepo – nema diskusije jer tamo ništa ne piše !!!
Dobro, ne baš ništa. Eto, piše da će SDP dati 50 % više novaca za obrazovanje kroz četiri godine (što bih ja shvatio da je cilj u četvrtom budžetu novoizabrane vlade imati povećanje od 50 %). BRAVO !!! Zvone Radikalni se veseli povišici smijehsmijehsmijeh.
Hoće li to značiti da ćemo dobiti 50 % bolje obrazovanje ?
Niti u teoriji ludludlud!!!
Poboljšanje od 25 % bi bilo čudo, a ukoliko se ostvari „projekcija“ o udvostručenju broja studenata (kroz deset godina), onda je best case održavanje statusa quo. Sorry ekipa, ali za kvantitativni skok u kvaliteti hrvatskog visokog obrazovanja trebati će se pošteno potruditi oko reformi namcor.
Ovako, you will not get value for money (a you su u ovom slučaju porezni obveznici).
A sve ostalo što kaže o suštini te strategije su apstraktne fraze, koje se ne može uhvatiti ni za glavu ni za rep, i u kojima nema ama baš niti jednog konkretnog prijedloga headbang.
Ovdje je u redu jedan disclaimer: radi se o strategiji, od koje se očekuje zacrtavanje šireg pravca djelovanja i ciljeva koji se žele postići. Pa je ovo moje jamranje možda pomalo neopravdano. Pa ćemo konačnu diskusiju odgoditi do trenutka kad vidimo „taktički“ plan djelovanja.

Ipak, još samo jedan kratki osvrt. Pregledavajući navedeni site sam uočio drastičan nedostatak materijala. Jest, tu su video isječci s prezentacije (ali ko ima vrimena gledati uru videa – btw. transkripti bi bilo dobrodošli), jedna stranica s opisom strategije, i linkovi na materijale u medijima.
Pa sam malo probrowsao da vidim hoću li naletjeti na nešto s više „mesa“ (rekoh, ti novinari su bili tamo na prezentaciji, pa su nešto i pitali, pa su valjda nešto konkretno i saznali). Pa pročitam članak u Večernjem. Ništa. Pa pročitam članak u Jutarnjem. Opet ništa. Ali sada poznato ništa !!! Pogledam opet članak iz Večernjeg, pa opet na Jutarnji ...
Kad ono – posve isti tekst.
Odmah se Zvone Radikalni zapalio da ide špotati naša dva vodeća dnevna izdanja o „prepisivanju“ mad, pa da vidim ko je taj novinar ... Kad ono – Hina. E upalila se meni tad lampica bang, pa sam odradio jedan hrkljuš i reko sebi „A što si mogao ispasti blesan“. A oni samo prenijeli izvješće Hine.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I tada sam shvatio ludludlud

Večernji i Jutarnji su se toliko „potrudili“ i toliko su bili „inspirirani“ tom temom, da su jednostavno samo prenijeli izvješće Hine.

Moglo bi se sad nadugačko i naširoko razglabati i filozofirati, a može se reći i ukratko – JEBE SE HRVATIMA KAKVO IM JE OBRAZOVANJE !!!

- 23:56 - Komentari (19) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>